![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřových jater • 4 plátky slaniny • 2 lžíce rostlinného oleje • sůl • pepř • cibule • 1 lžička hladké mouky Recept pikantní vepřová játra připravíme takto:
Játra důkladně omyjeme studenou vodou, odstraníme všechny blány, nakrájíme na silnější plátky, mírně naklepeme a podle chuti opepříme. Na pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme plátky jater. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a okraje zhruba do půlky nařízneme. Jednotlivé plátky pak stočíme do hřebínků, které také prudce opečeme. Hotová játra i slaninu vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme zesklovatět ve zbylé šťávě. Pak je vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, lehce osmahneme, zalijeme troškou vody, rozmícháme a chvíli povaříme. Porce jater na talíři osolíme, ozdobíme kolečky osmahnuté cibule a opečenou slaninou a podáváme s různě upravenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní vepřová játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapékaná vepřová panenka, játra na rajčatech, pražená telecí játra, kuřecí játra na slanině, vepřová plec na žampionech a smetaně, pikantní vepřové kotlety, pikantní hovězí maso, drůbeží játra na kari, vepřová kýta na pivě, telecí játra na bylinkách pikantní vepřová játra, recept, hlavní jídla |