KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg vepřového plecka
   • 0,5 kg krůtího masa
   • 0,5 kg cibule
   • 2 střední brambory
   • česnek
   • sádlo
   • majoránka
   • sůl
   • pepř
   • kmín
   • gulášová pasta (nebo paprika)
Recept kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa připravíme takto:
Do kotlíku dáme vrchovatou vařečku sádla, které necháme rozpustit. Do rozpuštěného sádla přidáme oloupanou a na hrubo nakrájenou cibuli. Cibuli zpěníme, přidáme kmín (asi 1/2 polévkové lžíce) a občas promícháme. Až cibule zesklovatí a začne zlátnout, přidáme na menší kousky nakrájené a dopředu (asi 1/2 hodiny) osolené maso. Maso občas promícháme, až zesvětlá a zatáhne se, přidáme cca 50 g gulášové pasty - GULYÁSKRÉM nebo 1/2 sáčku mleté lahůdkové papriky rozmícháné ve 3 lžících oleje. Důkladně promícháme a necháme na ohni prohřát. Přidáme majoránku - 1/2 polévkové lžíce a dolijeme asi 3 dcl vody. Přikryjeme kotlík pokličkou a necháme guláš na mírném ohni asi 20 minut bublat - občas promícháme. Nakonec přidáme 2 na drobno nakrájené brambory a 1-2 stroužky prolisovaného česneku. Pořádně promícháme a vrátíme na oheň. Občas promícháme, počkáme až brambory změknou a gulášek je hotov. Podáváme s chlebem a sklenicí vychlazeného piva.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

italský guláš, beraní pikantní guláš s fazolemi, trampský guláš, srbský guláš, guláš flamendr, rybářský guláš, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, řeznický guláš, hovězí kotlíkový guláš, székelský guláš



kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz