![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg vepřového plecka • 0,5 kg krůtího masa • 0,5 kg cibule • 2 střední brambory • česnek • sádlo • majoránka • sůl • pepř • kmín • gulášová pasta (nebo paprika) Recept kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa připravíme takto:
Do kotlíku dáme vrchovatou vařečku sádla, které necháme rozpustit. Do rozpuštěného sádla přidáme oloupanou a na hrubo nakrájenou cibuli. Cibuli zpěníme, přidáme kmín (asi 1/2 polévkové lžíce) a občas promícháme. Až cibule zesklovatí a začne zlátnout, přidáme na menší kousky nakrájené a dopředu (asi 1/2 hodiny) osolené maso. Maso občas promícháme, až zesvětlá a zatáhne se, přidáme cca 50 g gulášové pasty - GULYÁSKRÉM nebo 1/2 sáčku mleté lahůdkové papriky rozmícháné ve 3 lžících oleje. Důkladně promícháme a necháme na ohni prohřát. Přidáme majoránku - 1/2 polévkové lžíce a dolijeme asi 3 dcl vody. Přikryjeme kotlík pokličkou a necháme guláš na mírném ohni asi 20 minut bublat - občas promícháme. Nakonec přidáme 2 na drobno nakrájené brambory a 1-2 stroužky prolisovaného česneku. Pořádně promícháme a vrátíme na oheň. Občas promícháme, počkáme až brambory změknou a gulášek je hotov. Podáváme s chlebem a sklenicí vychlazeného piva. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: horňácký kozí guláš, pivní guláš z hovězích líček, skopový guláš, skopový guláš se zeleninou, guláš zvěřinový, španělský guláš, špekáčkový guláš s pórkem, maďarský kančí guláš, zbojnický guláš, houbový guláš se zeleninou kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa, recept, hlavní jídla |