![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 700 g zvěřiny bez kostí (srnčí nebo jelení nebo z černé zvěře nebo i zaječí) • 60 g slaniny • 2 cibule • sůl • sladká mletá paprika • kmín • 1 stroužek česneku • 4 rajčata • 3 zelené papriky • 1 lžíce hladké mouky • 1 lžička worchesterové omáčky Recept karpatský guláš připravíme takto:
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova. Zvěřinu nakrájíme na menší kousky, přidáme ke slanině s cibulí a za stálého míchání rychle opečeme. Potom zasypeme paprikou, po zpěnění přidáme sůl, kmín a nadrobnno nakrájený stroužek česneku, podlijeme trochou vody a dusíme. Až bude maso poloměkké, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a na nudličky pokrájené papriky a společně dusíme. Štávu zahustíme hladkou moukou nasucho dobleda upraženou a rozmíchanou v několika lžících vody. Nakonec přikořeníme lžičkou worchesterové omáčky. Karpatský guláš podáváme s brambory, makaróny nebo s třenými noky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Karpatský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jemný telecí guláš s párkem, fazolový guláš, srnčí guláš minutkový, maďarský guláš z bažanta, moravský pivní guláš, dančí guláš, zaječí guláš, hovězí guláš s cuketou, žižkovský guláš, rybí guláš ii karpatský guláš, recept, hlavní jídla |