KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Karpatský guláš

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept karpatský guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g zvěřiny bez kostí (srnčí nebo jelení nebo z černé zvěře nebo i zaječí)
   • 60 g slaniny
   • 2 cibule
   • sůl
   • sladká mletá paprika
   • kmín
   • 1 stroužek česneku
   • 4 rajčata
   • 3 zelené papriky
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 1 lžička worchesterové omáčky
Recept karpatský guláš připravíme takto:
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova. Zvěřinu nakrájíme na menší kousky, přidáme ke slanině s cibulí a za stálého míchání rychle opečeme. Potom zasypeme paprikou, po zpěnění přidáme sůl, kmín a nadrobnno nakrájený stroužek česneku, podlijeme trochou vody a dusíme. Až bude maso poloměkké, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a na nudličky pokrájené papriky a společně dusíme. Štávu zahustíme hladkou moukou nasucho dobleda upraženou a rozmíchanou v několika lžících vody. Nakonec přikořeníme lžičkou worchesterové omáčky. Karpatský guláš podáváme s brambory, makaróny nebo s třenými noky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Karpatský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jemný telecí guláš s párkem, fazolový guláš, srnčí guláš minutkový, maďarský guláš z bažanta, moravský pivní guláš, dančí guláš, zaječí guláš, hovězí guláš s cuketou, žižkovský guláš, rybí guláš ii



karpatský guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz