KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí guláš na víně

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí guláš na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g hovězího předního masa bez kosti
   • 40 g slaniny
   • 2 cibule
   • 1 feferonka
   • 150 g kořenové zeleniny
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžička sladké papriky
   • 1 lžička tymiánu
   • 1 hrnek vývaru
   • 1 hrnek vína
   • 2 krajíce chleba
   • olej
Recept hovězí guláš na víně připravíme takto:
Na 2 lžících oleje zlehka opečeme nakrájenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a osmahneme. Pak přidáme zeleninu, orestujeme, přidáme kostky masa, nakrájenou feferonku a lehce osmahneme. Osolíme, opepříme, posypeme lžičkou červené papriky a tymiánu, zalijeme horkým vývarem a vínem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme nastrouhané krajíce chleba a pozvolna vaříme, dokud maso nebude měkké. Podáváme s chlebem, knedlíky nebo těstovinami.





hovězí guláš na víně, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz