KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kohout na víně potřebujeme tyto suroviny: • 1 kohout • 2 cibule • 4 stroužky česneku • 40 g mouky • 40 g másla • olej • 250 ml vývaru • 250 ml červeného vína • sůl • mletý pepř • celý pepř • bobkový list • nové koření • estragon Recept kohout na víně připravíme takto:
Česnek utřeme se solí a estragonem, potřeme jím naporcované kohoutí maso a uložíme aspoň na dvě hodiny na chladném místě. Pak na rozpáleném oleji maso osmhneme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli a koření, zalijeme vínem a za občasného podlévání vývarem přikryté dusíme do měkka. Až je maso hotové, vyndáme a uchováme v teple. Z mouky a másla uděláme zásmažku, rozmícháme ji s přecezenou šťávou z dušení a touto omáčkou kohouta zalijeme. Jednotlivé porce můžeme posypat ještě estragonem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kohout na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pstruh na másle a víně, skopové na víně, jelení ragú na červeném víně, telecí maso na víně, dušená krůta na víně, mleté medailonky na víně, srnčí na víně se sýrem, telecí kotlety na víně s parmezánem, hovězí nudličky na víně, pečený candát na víně se smetanou kohout na víně, recept, hlavní jídla |