KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kohout na víně potřebujeme tyto suroviny: • 1 kohout • 2 cibule • 4 stroužky česneku • 40 g mouky • 40 g másla • olej • 250 ml vývaru • 250 ml červeného vína • sůl • mletý pepř • celý pepř • bobkový list • nové koření • estragon Recept kohout na víně připravíme takto:
Česnek utřeme se solí a estragonem, potřeme jím naporcované kohoutí maso a uložíme aspoň na dvě hodiny na chladném místě. Pak na rozpáleném oleji maso osmhneme ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli a koření, zalijeme vínem a za občasného podlévání vývarem přikryté dusíme do měkka. Až je maso hotové, vyndáme a uchováme v teple. Z mouky a másla uděláme zásmažku, rozmícháme ji s přecezenou šťávou z dušení a touto omáčkou kohouta zalijeme. Jednotlivé porce můžeme posypat ještě estragonem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kohout na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí na česneku a víně, rizoto z kohoutího masa, skopové na víně, drůbeží játra na víně, jelení steak na červeném víně, pečený králík na víně, dušená koroptev na víně, bedly na víně, kachna na víně, telecí maso na víně kohout na víně, recept, hlavní jídla |