![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • zadní králičí maso • uzená slanina • máslo • sardelová pasta • mletý pepř • červené víno • sůl • hladká mouka Recept pečený králík na víně připravíme takto:
Zadní část králíka očistíme, odblaníme, omyjeme a proložíme nudličkami slaniny. Rozmícháme máslo se sardelovou pastou, mletým pepřem, natřeme jím králíka zvenku i zevnitř a osolíme. Dáme na pekáč, podlijeme červeným vínem, vodou a pečeme v troubě. Během pečení podléváme zbytkem vína. Upečeného králíka vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zaprášíme moukou, podlijeme vlažnou vodou, přidáme kousek másla a necháme vařit. Potom přecedíme, krátce povaříme a vložíme králíka zpět. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený králík na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí na víně s brusinkami, králík s nádivkou, králík na šalvěji, hovězí nudličky na víně, králík po toskánsku, čočka na víně, pečený hovězí krk, zapečený salám se zelím, hovězí guláš na víně, vepřový guláš na víně pečený králík na víně, recept, hlavní jídla |