Jelení steak na červeném víněKategorie: hlavní jídla, zvěřinaHodnocení receptu:   Na recept jelení steak na červeném víně potřebujeme tyto suroviny: • 4 jelení steaky (po 150 g) • 1 cibule • 100 g másla • 2 lžíce smetany • 350 ml červeného vína • sůl • 5 kuliček jalovce Recept jelení steak na červeném víně připravíme takto: Steaky lehce naklepeme, vložíme do červeného vína, přidáme jalovec a necháme asi jednu hodinu uležet. Pak maso vyndáme, marinádu procedíme sítem, ale nevyléváme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na polovině rozehřátého másla, přidáme polovinu zcezené marinády a dusíme asi 10 minut. Pak cibuli rozmixujeme. Na zbylém másle opečeme marinované jelení steaky (přibližně 5 minut z každé strany) a uchováme je v teple. Výpek povaříme se zbytkem marinády, přidáme rozmixovanou cibuli se smetanou a dochutíme solí. Při podávání jelení steaky přelijeme vínovou omáčkou.
jelení steak na červeném víně, recept, hlavní jídla |
|