![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 koroptev • 50 g másla • 1 cibule • 5 zrnek pepře • 3 zrnka nového koření • 1 bobkový list • trocha tymiánu • 1 lžíce hladké mouky • 2 lžíce červeného vína • vývar Recept dušená koroptev na víně připravíme takto:
Očištěnou a vykuchanou koroptev dusíme vcelku na poekáči, kde jsme dříve na másle usmažili dočervena cibulku. Ke koroptvi přidáme pepř, nové koření, bobkový list a trochu tymiánu. Při dušení podléváme vývarem (i z masoxu). Měkkou koroptev vyjmeme, šťávu vysmahneme, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme červené víno. Podáváme s bramborovými kroketami a červeným zelím. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená koroptev na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušená maréna, dušené hovězí na víně, dušená mrkev s uzeným tofu, uzené karé na víně, koňská roštěná dušená na rajčatech, hovězí nudličky na víně, dušená telecí játra, hovězí ragú na víně se žampiony, dušená mrkev, kuřecí prsa na červeném víně dušená koroptev na víně, recept, hlavní jídla |