![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg telecího masa • 2 lžíce sádla • 3 cibule • 300 ml červeného vína • 2 rajčatové protlaky (160 g) • 1 lžíce ostrého kečupu • sůl • 1 lžička mleté sladké papriky • 1 lžička mleté pálivé papriky • špetka mletého černého pepře • 1 lžíce sójové omáčky • voda Recept telecí maso na víně připravíme takto:
Telecí maso nakrájíme na kostky. Na rozpáleném sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a orestujeme, až pustí šťávu. Pak zasypeme sladkou i pálivou paprikou, necháme zpěnit a podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, zakápneme vínem a dusíme. Až je maso napůl měkké, přidáme protlak, kečup, podlijeme trochou vína a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí a vínem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí maso na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený telecí mozeček, zámecký telecí paprikáš, vepřové maso po staročesku, masová směs se zeleninou, telecí srdce na slanině, dušený telecí mozeček s vejci, hovězí maso s křenovou omáčkou, zapečené mleté maso, jehněčí maso na houbách, zapečené kuřecí maso se žloutkovou směsí telecí maso na víně, recept, hlavní jídla |