KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept telecí maso na víně potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg telecího masa • 2 lžíce sádla • 3 cibule • 300 ml červeného vína • 2 rajčatové protlaky (160 g) • 1 lžíce ostrého kečupu • sůl • 1 lžička mleté sladké papriky • 1 lžička mleté pálivé papriky • špetka mletého černého pepře • 1 lžíce sójové omáčky • voda Recept telecí maso na víně připravíme takto:
Telecí maso nakrájíme na kostky. Na rozpáleném sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso a orestujeme, až pustí šťávu. Pak zasypeme sladkou i pálivou paprikou, necháme zpěnit a podlijeme trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, zakápneme vínem a dusíme. Až je maso napůl měkké, přidáme protlak, kečup, podlijeme trochou vína a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme solí a vínem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí maso na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krůtí maso s rýží, dušené srnčí maso, velikonoční masová roláda s vejci, dušený telecí mozeček s vejci, uzené maso na pórku, zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce, bosenské masové kuličky, vepřové maso s ananasem, telecí játra po maďarsku, hovězí na víně s brusinkami telecí maso na víně, recept, hlavní jídla |