![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g kančí kýty • 200 g anglické slaniny • 100 g čerstvých hub • 200 g cibule • 100 g sterilovaného hrášku • 6 vajec • 100 g oleje • 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice • 5 g hladké mouky • hrst tlučeného jalovce • sůl • bílý mletý pepř • špetka paštikového koření • špetka divokého koření Recept kančí kýta po myslivecku připravíme takto:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou cibulí a houbami nakrájenými na plátky, pak přidáme hrášek a vejce. Okořeníme tlučeným jalovcem, paštikovým kořením, solí, bílým pepřem (můžeme přidat 2 stroužky nastrouhaného česneku). Plátky masa lehce naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme náplň a zavineme. Dáme do kastrolu, přidáme trochu oleje a zprudka opečeme. K tomu připravíme šťávu tak, že anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme s nakrájenou cibulí. Pak přidáme divoké koření, restujeme do zlatova, lehce zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme podle chuti. Na opečené závitky nalijeme tuto šťávu a podusíme v troubě 30 až 40 minut. Podáváme nejlépe s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kančí kýta po myslivecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová kýta na rozmarýnu, jehněčí kýta s mrkví a bramborami, uzená kýta s červenou čočkou, bažant po myslivecku, skopová kýta na česneku, kančí guláš s liškami, telecí kýta po pražsku, telecí kýta na špeku, hamburská vepřová kýta, pečená nadívaná jehněčí kýta kančí kýta po myslivecku, recept, hlavní jídla |