KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kančí kýta po myslivecku

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kančí kýta po myslivecku potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g kančí kýty
   • 200 g anglické slaniny
   • 100 g čerstvých hub
   • 200 g cibule
   • 100 g sterilovaného hrášku
   • 6 vajec
   • 100 g oleje
   • 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
   • 5 g hladké mouky
   • hrst tlučeného jalovce
   • sůl
   • bílý mletý pepř
   • špetka paštikového koření
   • špetka divokého koření
Recept kančí kýta po myslivecku připravíme takto:
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou cibulí a houbami nakrájenými na plátky, pak přidáme hrášek a vejce. Okořeníme tlučeným jalovcem, paštikovým kořením, solí, bílým pepřem (můžeme přidat 2 stroužky nastrouhaného česneku). Plátky masa lehce naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme náplň a zavineme. Dáme do kastrolu, přidáme trochu oleje a zprudka opečeme. K tomu připravíme šťávu tak, že anglickou slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme s nakrájenou cibulí. Pak přidáme divoké koření, restujeme do zlatova, lehce zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme podle chuti. Na opečené závitky nalijeme tuto šťávu a podusíme v troubě 30 až 40 minut. Podáváme nejlépe s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem.





kančí kýta po myslivecku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz