KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí kýta na česneku

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí kýta na česneku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g srnčí kýty
   • 40 g uzené slaniny
   • 1 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • sůl
   • pepř
   • zázvor
   • trocha sádla
   • 20 g hladké mouky
   • 1 dcl červeného vína
Recept srnčí kýta na česneku připravíme takto:
Maso omyjeme, odblaníme a protáhneme kousky slaniny. Česnek prolisujeme, rozmícháme se zázvorem, potřeme jím maso a osolíme a opepříme. Do pekáče dáme sádlo a nakrájenou cibuli, na to dáme maso a pečeme 1,5-2 hodiny. Během pečení podle potřeby podléváme vodou. Upečené maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme víno ​​a povaříme. Hotovou šťávu přelijeme na nakrájené maso. Podáváme s bramborami.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí kýta na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kapr na česneku, dančí kýta po staročesku, staročeská vepřová kýta, smažená kozí kýta, srnčí guláš se žampiony, dušené srnčí maso, králík na česneku, pečená jehněčí kýta, skopová kýta na houbách, kančí kýta na česneku



srnčí kýta na česneku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz