![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg vepřové kýty • 1 cibule • 3 stroužky česneku • sůl • 100 g sádla • 7 dcl vody • 20 g hladké mouky Recept vepřová kýta po selsku připravíme takto:
Kýtu rozdělíme na menší kousky, potřeme česnekem a solí, dáme do pekáče na kolečka cibule, přidáme sádlo, mírně podlijeme vodou a za občasného polévání vzniklou šťávou pečeme maso doměkka a dozlatova (dbáme na to, aby se cibule pod masem nepřipálila), přičemž maso pravidelně otáčíme. Upečené maso vyjmeme, šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, zalijeme přiměřeným množstvím vody, rozmícháme a dovaříme do jemné šťávy, kterou můžeme podle potřeby přisolit a nakonec přecedit. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo knedlíky a červeným nebo bílým zelím nebo špenátem nebo kapustou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová kýta po selsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená vepřová panenka, smažená kozí kýta, bavorská vepřová pečeně, vepřová žebírka s fazolemi, dančí kýta na rozmarýnu, pikantní vepřová játra v alobalu, vepřová játra po mlynářsku, křupavá vepřová plec, vepřová játra na česneku, vepřová pečeně na kmíně vepřová kýta po selsku, recept, hlavní jídla |