KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kančí guláš se smetanou potřebujeme tyto suroviny: • 750 g kančí kýty • 3 jalovcové bobule • 3 zrnka nového koření • 2 cibule • 2 lžíce oleje • 2 lžíce červeného vinného octa • 1/8 l červeného vína • 1 lžíce hladké mouky • 100 g prorostlé slaniny • 1/4 lžičky pálivé papriky • 1/2 lžičky soli • 1/8 l masového vývaru • 1/4 l kysané smetany • pepř Recept kančí guláš se smetanou připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky velké 4 cm. Jalovec a nové koření rozdrtíme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme vzkypět spolu s kořením, olejem, červeným vinným octem a červeným vínem. Vlažné nalejeme na maso, přikryjeme přes noc a marinujeme. Maso necháme v sítu odkapat a pak jej promícháme s moukou. Slaninu nakrájíme na kostičky, silně zahřejeme a masové kostky osmahneme dohněda. Přidáme marinádu, papriku, sůl, vývar a smetanu. Za mírného varu maso zvolna dusíme do měkka. Maso vyjmeme a dáme do mísy. Omáčku přivedeme do prudkého varu, mícháme, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Dochutíme a nalejeme na maso. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kančí guláš se smetanou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš s kysaným zelím, pikantní kančí guláš, guláš z hovězí oháňky, pečené zelí se smetanou, cizrnový guláš, hajducký zelný guláš, domácí guláš, moravský pivní guláš, kůzlečí guláš, hovězí guláš s fazolemi kančí guláš se smetanou, recept, hlavní jídla |