![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg jehněčího masa bez kosti • 100 ml kyselé smetany • několik vláken šafránu namočeného do 100 ml vody • sůl • půl lžičky drceného kmínu • čtvrt lžičky mletého zázvoru • půl lžičky mleté papriky • půl lžičky kari • olej Recept jehněčí na šafránu připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opečeme a oleji, zalijeme smetanou a dusíme, dokud se veškerá tekutina nevysmahne. Pak přidáme koření kromě šafránu, podlijeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Nakonec ochutíme šafránovou vodou a ještě 5 minut povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na šafránu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí maso se žampióny, jehněčí karbanátky, jehněčí kotlety na bylinkách, jehněčí kotlety po srbsku, jehněčí kořínek na kmínu, jehněčí maso na česneku, jehněčí maso na paprice, jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem, jehněčí na smetaně, pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami jehněčí na šafránu, recept, hlavní jídla |