![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg jehněčího masa bez kosti • 100 ml kyselé smetany • několik vláken šafránu namočeného do 100 ml vody • sůl • půl lžičky drceného kmínu • čtvrt lžičky mletého zázvoru • půl lžičky mleté papriky • půl lžičky kari • olej Recept jehněčí na šafránu připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opečeme a oleji, zalijeme smetanou a dusíme, dokud se veškerá tekutina nevysmahne. Pak přidáme koření kromě šafránu, podlijeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Nakonec ochutíme šafránovou vodou a ještě 5 minut povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na šafránu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: česnekové jehněčí, jehněčí po marocku, jehněčí džuveč se zeleninou, jehněčí kotlety po anglicku, jehněčí na smetaně, jehněčí kotlety, jehněčí kotlety se žampiony, jehněčí na rozmarýnu, sicilské dušené jehněčí se sýrem, jehněčí rolka s provensálskou omáčkou jehněčí na šafránu, recept, hlavní jídla |