![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg jehněčí plece bez kosti • 0,5 kg nových brambor • 250 ml telecího (kuřecího) vývaru • 250 ml červeného vína • 50 g sýra pecorino • 50 g sýra caciocavallo • 2 stroužky česneku • 2 cibule • 2 lžíce sádla • olivový olej • sůl • pepř Recept sicilské dušené jehněčí se sýrem připravíme takto:
Brambory kartáčkem vydrhneme a necháme je vcelku (velké můžeme rozkrojit na půlky). V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme cca 8-10 minut. Přidáme sádlo a necháme rozpustit. Vykostěnou jehněčí plec nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, vložíme do hrnce se sádlem a cibulí a za občasného míchání maso opékáme 5-7 minut ze všech stran. Přidáme česnek, osmahneme a přilijeme červené víno, které necháme z poloviny odpařit. Pak přidáme brambory, vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přikryté zvolna dusíme cca 45 minut. Pak odebereme tuk, píchneme do masa, abychom zjistili, zdali je měkké a pokud ne, tak maso pozvolna dusíme dál nezakryté. Až je jehněčí měkké, nasypeme na něj sýr pecorino a za občasného míchání necháme sýr roztavit. Pak přidáme nastrouhaný sýr caciocavallo, petrželku a zamícháme. Omáčka by měla být zredukovaná a zhoustlá. Nakonec dochutíme a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sicilské dušené jehněčí se sýrem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sicilské špagety, jehněčí na chmelu, anglické jehněčí žebro, zapečené telecí maso se sýrem, zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami, jehněčí s houbami, dušené srnčí maso, zapečené brambory se sýrem ii, rybí filé se sýrem, jehněčí výpečky sicilské dušené jehněčí se sýrem, recept, hlavní jídla |