![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • jehněčí plec • slanina • cibule • celer • mrkev • petržel • sádlo • vývar • sůl • pepř • bobkový list • nové koření • celý pepř • citron • hořčice • cukr • ocet • smetana • 1 brambor Recept jehněčí na smetaně připravíme takto:
Maso protkneme slaninou a opečeme na sádle. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky a lehce osmahneme na sádle. Přidáme maso a osmahneme. Poté přidáme divoké koření. Citrón omyjeme, nakrájíme na plátky, ty položíme na maso, podlijeme vodou a přikryté pokličkou dusíme. Měkké maso vyjmeme. Do hrnce přidáme hořčici, ocet, cukr, sůl a vařený oloupaný brambor, rozmixujeme a přidáme smetanu. Poté vše zředíme vývarem. Maso nakrájíme na plátky. Jehněčí na smetaně podáváme s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí srdce na smetaně, jehněčí kořínek na kmínu, jehněčí kotlety se žampiony, jehněčí karbanátky, ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně, jehněčí kotletky v česnekové strouhance, vepřová plec na žampionech a smetaně, jehněčí maso na česneku, vepřové maso na smetaně, jehněčí na šafránu jehněčí na smetaně, recept, hlavní jídla |