KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí džuveč se zeleninou potřebujeme tyto suroviny: • 400 g jehněčí plece bez kosti • 300 g cibule • 600 g míchané zeleniny (mrkve • fazolky • paprika • květák • celer • kapusta aj.) • 1 šálek rýže • 4 líce oleje • 8 dcl vývaru • 1 dcl kysané smetany • sůl • bobkový list • 2 stroužky česneku • 1 lžíce mleté papriky Recept jehněčí džuveč se zeleninou připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na větší kousky, osmahneme na oleji dorůžova, přidáme k ní maso nakrájené na kostky, mletou papriku a česnek rozetřený se solí a osmahneme. Pak zalijeme je trochou vývaru a dusíme 20 minut. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, přidáme k masu, zalijeme trochou vývaru, přidáme bobkový list a přebranou, propláchnutou a spařenou rýži, osolíme a dusíme do měkka. Nakonec zjemníme smetanou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí džuveč se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí na šafránu, zapečené jehněčí maso se zeleninou, dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky, bramborový guláš se zeleninou, smažené jehněčí po horňácku, egyptské jehněčí kotlety, jehněčí rolka s provensálskou omáčkou, jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem, jehněčí na smetaně, hovězí svíčková se zeleninou a bulgurem jehněčí džuveč se zeleninou, recept, hlavní jídla |