![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 jehněčí kýta • 1 cibule • 1 hlavička česneku • sůl • půl lžičky tymiánu • půl lžičky bazalky • půl lžičky mletého pepře • půl lžičky majoránky • 1/8 másla • olej Recept česnekové jehněčí připravíme takto:
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet. Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme v teple. Výpek slijeme, napečenou šťávu seškrábeme, rozředíme trochou vody a společně s výpekem povaříme. Podáváme přelité horkou šťávou s vařenými nebo opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Česnekové jehněčí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí na šafránu, pečená jehněčí plec, pečená nadívaná jehněčí kýta, pečené česnekové brambory v římském hrnci, jehněčí kotletky v česnekové strouhance, česneková jehněčí žebra, kyperská jehněčí pečeně, jehněčí kotlety se sýrem, jehněčí souvlaki, jehněčí po marocku česnekové jehněčí, recept, hlavní jídla |