KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept česnekové jehněčí potřebujeme tyto suroviny: • 1 jehněčí kýta • 1 cibule • 1 hlavička česneku • sůl • půl lžičky tymiánu • půl lžičky bazalky • půl lžičky mletého pepře • půl lžičky majoránky • 1/8 másla • olej Recept česnekové jehněčí připravíme takto:
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet. Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme v teple. Výpek slijeme, napečenou šťávu seškrábeme, rozředíme trochou vody a společně s výpekem povaříme. Podáváme přelité horkou šťávou s vařenými nebo opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Česnekové jehněčí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí výpečky, jehněčí na rozmarýnu, bílé zelí s jehněčím masem a jablky, jehněčí kotlety se žampiony, jehněčí na česneku s brambory a špenátem, krevety na česnekovém másle, jehněčí kotlety po anglicku, zapečené brambory s jehněčím masem, bylinkový řízek v česnekovém oleji, jehněčí rolka s provensálskou omáčkou česnekové jehněčí, recept, hlavní jídla |