![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 8 jehněčích kotlet • 1 cibule • 4 plechovka cizrny • 200 g bulguru • olivový olej • tuk • česneková sůl • pepř • cayenský pepř • petrželka • citrónová šťáva Recept jehněčí po marocku připravíme takto:
Maso osušíme, osolíme česnekovou solí, potřeme olivovým olejem a opepříme. V hrnci na rozpáleném tuku podusíme nadrobno nakrájenou cibuli s cayennským pepřem, pak přidáme bulgur, 300 ml vody a vaříme přikryté na mírném ohni 10 minut. Na pánvičce osmažíme kotlety po obou stranách, pak je asi 8 minut pečeme a potom je necháme osolené a opepřené 5 minut v klidu. Cizrnu smícháme s bulgurem, ochutíme olivovým olejem, petrželkou, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem nebo rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí po marocku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kotletky v marinádě, jehněčí kotlety po anglicku, jehněčí na smetaně, jehněčí kotlety na bylinkách, pečená nadívaná jehněčí kýta, egyptské jehněčí kotlety, jehněčí maso na paprice, pečená jehněčí plec, jehněčí kari, jehněčí plátky buchlovské paní jehněčí po marocku, recept, hlavní jídla |