KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí na chmelu

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí na chmelu potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,5 kg vykostěné jehněčí plece
   • 1 větší cibule
   • 1 větší mrkev
   • kousek celeru
   • 100 g chmelových šištic
   • 200 g másla
   • 0,5 l sladké smetany
   • 4 žloutky
   • hladká mouka
   • sůl
   • 10 kuliček pepře
   • 0,5 l jehněčího vývaru
   • 0,5 l světlého piva
Recept jehněčí na chmelu připravíme takto:
Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do jehněčího vývaru smíchaného s pivem, přidáme na menší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a povaříme. Pak přecedíme na maso, zjemníme smetanou se zašlehanými žloutky (již nevaříme). Než se omáčka povaří, podusíme v troše piva chmelové šištičky, které i s pivem přilijeme do omáčky, promícháme a přikryté necháme rozležet. Jehněčí na chmelu podáváme s houskovými knedlíky nebo s máslovými noky.





jehněčí na chmelu, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz