KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí na chmelu potřebujeme tyto suroviny: • 1,5 kg vykostěné jehněčí plece • 1 větší cibule • 1 větší mrkev • kousek celeru • 100 g chmelových šištic • 200 g másla • 0,5 l sladké smetany • 4 žloutky • hladká mouka • sůl • 10 kuliček pepře • 0,5 l jehněčího vývaru • 0,5 l světlého piva Recept jehněčí na chmelu připravíme takto:
Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do jehněčího vývaru smíchaného s pivem, přidáme na menší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a povaříme. Pak přecedíme na maso, zjemníme smetanou se zašlehanými žloutky (již nevaříme). Než se omáčka povaří, podusíme v troše piva chmelové šištičky, které i s pivem přilijeme do omáčky, promícháme a přikryté necháme rozležet. Jehněčí na chmelu podáváme s houskovými knedlíky nebo s máslovými noky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na chmelu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: irská jehněčí mísa, jehněčí kotlety se zeleninou, pečená jehněčí kýta, česneková jehněčí žebra, jehněčí kotlety se žampiony, bílé zelí s jehněčím masem a jablky, jehněčí kotlety, jehněčí na smetaně, kyperská jehněčí pečeně, jehněčí maso na houbách jehněčí na chmelu, recept, hlavní jídla |