![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg vykostěné jehněčí plece • 1 větší cibule • 1 větší mrkev • kousek celeru • 100 g chmelových šištic • 200 g másla • 0,5 l sladké smetany • 4 žloutky • hladká mouka • sůl • 10 kuliček pepře • 0,5 l jehněčího vývaru • 0,5 l světlého piva Recept jehněčí na chmelu připravíme takto:
Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do jehněčího vývaru smíchaného s pivem, přidáme na menší kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a koření a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme světlou jíškou z másla a mouky a povaříme. Pak přecedíme na maso, zjemníme smetanou se zašlehanými žloutky (již nevaříme). Než se omáčka povaří, podusíme v troše piva chmelové šištičky, které i s pivem přilijeme do omáčky, promícháme a přikryté necháme rozležet. Jehněčí na chmelu podáváme s houskovými knedlíky nebo s máslovými noky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na chmelu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, jehněčí karbanátky, pečená jehněčí žebírka na rozmarýnu s fazolkami, sicilské dušené jehněčí se sýrem, jehněčí na rozmarýnu, jehněčí maso se žampióny, zapečené jehněčí maso se zeleninou, jehněčí s rozmarýnem, pečená nadívaná jehněčí kýta, irský jehněčí guláš jehněčí na chmelu, recept, hlavní jídla |