KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí maso se žampióny potřebujeme tyto suroviny: • 800 g jehněčího předku • 100 g žampiónů • 60 g másla • 2 lžíce hladké mouky • šťáva z půlky citrónu • 2 lžíce smetany • 2 žloutky • 100 ml bílého dezertního vína • sůl • špetka muškátového květu • vývaru • mouka na zaprášeni • 80 g másla Recept jehněčí maso se žampióny připravíme takto:
Maso vykostíme a naplocho rozřízneme, abychom získali plát masa. Žampióny očistíme, podusíme na části másla, pak přidáme mouku, šťávu z půlky citrónu, sůl, muškátový květ a smetanu. Za stálého míchání necháme zhoustnout na kaši, kterou po mírném vychladnutí potřeme maso. Maso stočíme do rolády a převážeme nití. Nejdřív roládu opečeme na druhé části másla, poté ji podlijeme vývarem a upečeme v troubě doměkka. Až je maso měkké, vyndáme je a šťávu vysmahneme. Pak ji zaprášíme moukou, kterou necháme trochu osmahnout. Přidáme trochu vývaru a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme víno s rozšlehanými žloutky a odstavíme z plamene. Maso naporcujeme. Jehněčí maso se žampióny podáváme polité omáčkou a s makaróny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí maso se žampióny nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené telecí maso se zeleninou, rybí filé se žampióny, hovězí maso s rukolou, vepřové maso se zelím po řecku, jehněčí hřbet plněný meduňkou, zapečené telecí maso se sýrem, jehněčí souvlaki, hovězí maso na cibulce s vejci, staročeské hovězí maso, pálivé maso s rýží jehněčí maso se žampióny, recept, hlavní jídla |