![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g libového hovězího masa • 200 g rukoly • na marinádu: 3 lžíce balzamikového octa + 2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce medu + sůl + 2-3 větvičky estragonu + 2-3 větvičky máty + 2-3 větvičky mateřídoušky + pálivá paprika • 2 stroužky česneku • olivový olej • hrst pražených piniových ořechů Recept hovězí maso s rukolou připravíme takto:
Hovězí omyjeme, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm tenké nudličky, dáme do mikrotenového sáčku, přidáme marinádu, vypustíme ze sáčku vzduch, pevně ho zavážeme a uložíme do ledničky na minimálně 1 hodinu (čím déle, tím lépe). Na pánev dáme pár lžiček oleje a na něm orestujeme podélně nakrájený česnek (asi minutu). Pak jej vyndáme a v oleji orestujeme kousky masa z obou stran dozlatova. K masu přidáme rukolu, přikryjeme pánev pokličkou a 2-3 minuty prohříváme. Při podávání porce masa posypeme piniovými oříšky zlehka opraženými na oleji. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí maso s rukolou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zadělávané telecí maso se zeleninou, hovězí víkendový guláš, vepřové maso po staročesku, špagety s hovězím masem, vepřové maso s kedlubnou, hovězí steak se zeleninou, hovězí maso na zázvoru, uzené maso v kysaném zelí, hovězí na paprice, zapékané hovězí s bramborovou kaší hovězí maso s rukolou, recept, hlavní jídla |