![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g vepřového masa z plece • 100 g čerstvých hub • 200 ml zakysané smetany • 30 g hladké mouky • 50 g tuku • citrónová šťáva • 1 lžíca nasekaného kopru • sůl • pepř Recept vepřové maso po staročesku připravíme takto:
Maso umyjeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme doměkka. Na zbytku tuku zvlášť osmahneme nakrájené houby, zaprášíme moukou, podlijeme přeceděnou šťávou z masa a chvíli povaříme. Nakonec přidáme kopr, smetanu a dochutíme citrónovou šťávou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové pečené koleno, záhorák z vepřového masa, bosenské masové kuličky, vepřové kotlety na na houbách, masová směs se zeleninou, hovězí maso na pivě, vepřové maso na divoko, masové knedlíčky s paprikou a těstovinami, znojemské hovězí maso, telecí maso na víně vepřové maso po staročesku, recept, hlavní jídla |