KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové maso po staročesku

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové maso po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g vepřového masa z plece
   • 100 g čerstvých hub
   • 200 ml zakysané smetany
   • 30 g hladké mouky
   • 50 g tuku
   • citrónová šťáva
   • 1 lžíca nasekaného kopru
   • sůl
   • pepř
Recept vepřové maso po staročesku připravíme takto:
Maso umyjeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme doměkka. Na zbytku tuku zvlášť osmahneme nakrájené houby, zaprášíme moukou, podlijeme přeceděnou šťávou z masa a chvíli povaříme. Nakonec přidáme kopr, smetanu a dochutíme citrónovou šťávou.





vepřové maso po staročesku, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz