![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg kližky • 1 kg cibule • česnek • vegetka • mletá sladká paprika • mletá pálivá paprika • mletý kmín • mleté nové koření • majoránka • pepř • 4 lžíce rajského protlaku • 2-3 lžíce kremžské hořčice • 3 dcl piva Recept hovězí víkendový guláš připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kostičky, část česneku nakrájíme na plátky a část na kostičky. Cibuli a česnek (nakrájený na kostičky) osmahneme na oleji do růžova, přidáme koření, velmi krátce (5 sekund) orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, znovu orestujeme, pak přidáme pivo a vodu (1:1) a dusíme do měkka - podle potřeby podlijeme vodou. Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě (guláš by neměl být příliš hustý), přidáme plátky česneku a trochu rözemnuté majoránky a necháme ještě asi 15 minut povařit. Podáváme s knedlíky nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí víkendový guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso s křenovou omáčkou, masopustní vepřový guláš, kančí guláš se smetanou, domácí guláš, svratecký guláš, hovězí guláš s černým pivem, rybí guláš z filé, jelení guláš, moravský pivní guláš, houbový guláš se zeleninou hovězí víkendový guláš, recept, hlavní jídla |