![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřového plecka • 350 g cibule • 1 feferonka • 2 stroužky česneku • sůl • pepř • půl lžičky kmínu • 2 lžíce sladké papriky • 6 kuliček nového koření • 1 větší bobkový list • 1 lžíce rajčatového protlaku • majoránka • vývar • sádlo Recept hospodský vepřový guláš připravíme takto:
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s kmínem na sádle do tmavohněda. Přidáme mletou papriku a maso a jen krátce restujeme, aby paprika nezhořkla, pak zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, feferonku, sůl a pepř a dusíme (asi 1,5 hodiny). Až je maso téměř měkké, přilejeme podle potřeby teplý vývar a zahustíme mouku rozmíchanou ve vodě (guláš nesmí být hustý, jinak nevystoupí napovrch tuk). Pomalu a nejmenším plameni necháme ještě 20 minut bez poklice guláš velmi pomalu probublávat. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a majoránku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hospodský vepřový guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: guláš z václavek, houbový guláš, zabijačkový guláš ii, myslivecký guláš, irský jehněčí guláš, vepřový řízek v pikantní omáčce, irsky beraní guláš, houby s vepřovými játry, selský vepřový guláš s křenem, trampský guláš hospodský vepřový guláš, recept, hlavní jídla |