KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hortobadské hovězí plátky potřebujeme tyto suroviny: • 4 hovězí plátky • 3 lžíce oleje • 4 lžíce hladké mouky • stroužek česneku • mletá sladká paprika • cibule • rajčatový protlak • 2 zelené papriky • 3 rajčata • majoránka,kmín,sůl Recept hortobadské hovězí plátky připravíme takto:
Plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a osolené obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej, plátky po obou stranách prudce opečeme, vyjmeme je a dáme stranou. Na oleji v pánvi zpěníme jemně nakrájenou cibuli,přidáme mletou papriku, kmín, majoránku, krátce zamícháme. Přidáme protlak,krátce osmahneme, podlijeme a přidáme maso. Dusíme zvolna pod pokličkou, mírně podléváme. K masu přidáme na nudličky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hortobadské hovězí plátky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na pepři, hovězí guláš na pivě, hovězí maso s pikantními fazolemi, rajská omáčka s hovězím masem, pečený hovězí krk, grilovaný hovězí jazyk, hovězí jazyk na smetaně, staročeský hovězí jazyk, hovězí maso na pepři ii, hovězí roštěná po srbsku hortobadské hovězí plátky, recept, hlavní jídla |