KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí maso s rukolou

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí maso s rukolou potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g libového hovězího masa
   • 200 g rukoly
   • na marinádu: 3 lžíce balzamikového octa + 2 lžíce olivového oleje + 1 lžíce medu + sůl + 2-3 větvičky estragonu + 2-3 větvičky máty + 2-3 větvičky mateřídoušky + pálivá paprika
   • 2 stroužky česneku
   • olivový olej
   • hrst pražených piniových ořechů
Recept hovězí maso s rukolou připravíme takto:
Hovězí omyjeme, osušíme a nakrájíme na asi 1 cm tenké nudličky, dáme do mikrotenového sáčku, přidáme marinádu, vypustíme ze sáčku vzduch, pevně ho zavážeme a uložíme do ledničky na minimálně 1 hodinu (čím déle, tím lépe). Na pánev dáme pár lžiček oleje a na něm orestujeme podélně nakrájený česnek (asi minutu). Pak jej vyndáme a v oleji orestujeme kousky masa z obou stran dozlatova. K masu přidáme rukolu, přikryjeme pánev pokličkou a 2-3 minuty prohříváme. Při podávání porce masa posypeme piniovými oříšky zlehka opraženými na oleji.





hovězí maso s rukolou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz