KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí klopsy v rajské omáčce

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí klopsy v rajské omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g mletého masa
   • 1 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 50 g sýra Niva
   • 4 plátky toastového chleba
   • sůl
   • pepř
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 3 lžíce oleje
   • na omáčku: 1 cibule + 2 karotky + čvrtka celeru + 3 lžíce rajčatového protlaku + 2 lžíce oleje + 1 lžíce másla + 1 lžíce hladké mouky + sůl + pepř + 1 lžíce cukru + špetka skořice
Recept hovězí klopsy v rajské omáčce připravíme takto:
Na dvou lžicích rozpáleného oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Toastový chléb zvlhčíme vodou, vymačkáme a přidáme k mletému masu. Přidáme také nastrouhanou nivu, mouku, sůl a pepř a promícháme. Ze směsi tvarujeme koule o průměru cca 2 cm, které potřeme olejem a pečeme 10 minut při 200°C. Omáčku připravíme tak, že rozehřejem olej s máslem a na něm osmahneme mahrubo nastrouhanou karotku a celer. Po pěti minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Pak vmíchámne protlak, opražíme, zaprášíme hladkou moukou, důkladně promícháme, zalijeme litrem horké vody, osolíme, opepříme, přidáme skořici, prošleháme a přelijeme do čistého hrnce. Vložíme upečené klopsy a společně 5 minut podusíme.





hovězí klopsy v rajské omáčce, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz