![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g mletého masa • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 50 g sýra Niva • 4 plátky toastového chleba • sůl • pepř • 2 lžíce hladké mouky • 3 lžíce oleje • na omáčku: 1 cibule + 2 karotky + čvrtka celeru + 3 lžíce rajčatového protlaku + 2 lžíce oleje + 1 lžíce másla + 1 lžíce hladké mouky + sůl + pepř + 1 lžíce cukru + špetka skořice Recept hovězí klopsy v rajské omáčce připravíme takto:
Na dvou lžicích rozpáleného oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Toastový chléb zvlhčíme vodou, vymačkáme a přidáme k mletému masu. Přidáme také nastrouhanou nivu, mouku, sůl a pepř a promícháme. Ze směsi tvarujeme koule o průměru cca 2 cm, které potřeme olejem a pečeme 10 minut při 200°C. Omáčku připravíme tak, že rozehřejem olej s máslem a na něm osmahneme mahrubo nastrouhanou karotku a celer. Po pěti minutách přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Pak vmíchámne protlak, opražíme, zaprášíme hladkou moukou, důkladně promícháme, zalijeme litrem horké vody, osolíme, opepříme, přidáme skořici, prošleháme a přelijeme do čistého hrnce. Vložíme upečené klopsy a společně 5 minut podusíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí klopsy v rajské omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí srdce na smetaně, mexická pálivá hovězí pánev, hovězí na víně s brusinkami, hovězí pečeně, vepřová plec v hamburské omáčce, hovězí křenová roláda, hovězí po francouzsku, hovězí kotlíkový guláš, hovězí plněné závitky, dušené hovězí plátky se zeleninou hovězí klopsy v rajské omáčce, recept, hlavní jídla |