KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pikantní hrášek s hovězím masem potřebujeme tyto suroviny: • 2-3 vrchovaté lžíce hustého rajského protlaku • 1-2 lžičky pasty z pálivých feferonek • olivový olej • 2 cibule • hovězí maso • 1-2 větší konzervy sterilovaného hrášku • 2 sladké čerstvé papriky • 2 mrkve • 2 brambory • sůl • pálivá paprika Recept pikantní hrášek s hovězím masem připravíme takto:
V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v každém větším supermarketu tam, kde jsou kečupy, hořčice, dresinky), cibulemi nakrájenými na čtvrtky a kostičkami hovězího masa. Když je to vše osmahlé (cca 5 minut), zalijeme to vodou, aby maso bylo zcela ponořené a v papiňáku vaříme 15 minut. Po uplynutí této doby necháme ujít páru, papiňák otevřeme a přidáme sterilovaný hrášek, na proužky nakrájené papriky, oloupané a přepůlené mrkve a brambory nakrájené na kousky. Vaříme dalších asi 15 minut, až je pokrm hotový. Můžeme ještě dosolit, případně dochutit pálivou paprikou. Hrášku přidáme natolik, aby nám nepřebývala omáčka a pokrm byl hustší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní hrášek s hovězím masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špenát s kuřecím masem, vepřová játra s pikantní omáčkou, paella s kuřecím masem a mušlemi, velikonoční pikantní pečeně, zapečené brambory s vepřovým masem, pivní bramborák s uzeným masem, pikantní rajčatová omáčka, fazole s bramborami a pikantní klobásou, zapečené těstoviny s pikantním párkem a žampióny, dušená mrkev s vepřovým masem pikantní hrášek s hovězím masem, recept, hlavní jídla |