![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2-3 vrchovaté lžíce hustého rajského protlaku • 1-2 lžičky pasty z pálivých feferonek • olivový olej • 2 cibule • hovězí maso • 1-2 větší konzervy sterilovaného hrášku • 2 sladké čerstvé papriky • 2 mrkve • 2 brambory • sůl • pálivá paprika Recept pikantní hrášek s hovězím masem připravíme takto:
V papiňákovém hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zprudka osmahneme rajský protlak spolu s pastou z pálivých feferonek (prodává se normálně v každém větším supermarketu tam, kde jsou kečupy, hořčice, dresinky), cibulemi nakrájenými na čtvrtky a kostičkami hovězího masa. Když je to vše osmahlé (cca 5 minut), zalijeme to vodou, aby maso bylo zcela ponořené a v papiňáku vaříme 15 minut. Po uplynutí této doby necháme ujít páru, papiňák otevřeme a přidáme sterilovaný hrášek, na proužky nakrájené papriky, oloupané a přepůlené mrkve a brambory nakrájené na kousky. Vaříme dalších asi 15 minut, až je pokrm hotový. Můžeme ještě dosolit, případně dochutit pálivou paprikou. Hrášku přidáme natolik, aby nám nepřebývala omáčka a pokrm byl hustší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní hrášek s hovězím masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: brambory plněné mletým hovězím, špagety s mletým masem, pikantní vepřové kotlety, zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, pikantní králík, čínské nudle s vepřovým masem, zapékaná cuketa s mletým masem, zapečené těstoviny s uzeným masem, pikantní masové kuličky, koprová omáčka s hovězím masem pikantní hrášek s hovězím masem, recept, hlavní jídla |