KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušený bažant potřebujeme tyto suroviny: • 1 bažant • 100 g uzené slaniny • 100 g másla • 1 menší cibule • celý černý pepř • 1 bobkový list • tymián Recept dušený bažant připravíme takto:
Bažanta vykucháme, dobře omyjeme zvenku i zevnitř, prsa a stehna protkneme uzenou slaninou a osolíme. Na pekáči zpěníme na másle na kolečka nakrájenou cibuli a na tento základ vložíme bažanta prsíčky dolů, přidáme koření a dusíme v troubě. Během dušení podle potřeby podléváme. Nahonec ho zalijeme sťávou, ve které jsme ho dusili, potřeme máslem a necháme bez pokličky zčervenat. Změklého bažanta vyjmeme a rozkrájíme na porce, které při podávání zalijeme šťávou a podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušený bažant nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušený králík s křenem, dušený králík na šípkách, plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím, rybí filety s dušeným baklažánem a rajčaty, bažant na česneku, úhoř dušený s bylinkami, pečený bažant, bažant po myslivecku, králík dušený se žampiony a brambory, maďarský guláš z bažanta dušený bažant, recept, hlavní jídla |