KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bažant po myslivecku

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bažant po myslivecku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 mladý bažant
   • 100 g anglické slaniny
   • 250 g čerstvých hub
   • 150 g malých cibulek
   • 4 lžíce másla
   • 125 ml bílého vína
   • 125 ml vývaru
   • 1 lžička soli
   • půl lžičky pepře
   • 2 lžíce oleje
   • 1 lžička solamylu
   • 4 lžíce smetany
Recept bažant po myslivecku připravíme takto:
Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme. Olej v pánvi zahřejeme na střední teplotu, bažanta osmahneme dohněda a s vývarem a vínem necháme péci při nízké teplotě. Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky. 2 lžíce másla zpěníme a houby 4 minuty mírně restujeme. Cibulky oloupeme a osmahnene na 2 lžících másla do zlatova. Bažanta vyndáme, upravíme a přikryjeme. Solamyl rozmícháme se smetanou a necháme s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibulku přidáme do omáčky, zahřejeme a dochutíme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po myslivecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pečený bažant, maďarský guláš z bažanta, kuře po myslivecku, bažant po staročesku, bažant po jihočesku, dušený bažant, bažant na česneku, kuřecí stehna po myslivecku, kančí kýta po myslivecku, papriky po myslivecku



bažant po myslivecku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz