KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bažant po myslivecku

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bažant po myslivecku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 mladý bažant
   • 100 g anglické slaniny
   • 250 g čerstvých hub
   • 150 g malých cibulek
   • 4 lžíce másla
   • 125 ml bílého vína
   • 125 ml vývaru
   • 1 lžička soli
   • půl lžičky pepře
   • 2 lžíce oleje
   • 1 lžička solamylu
   • 4 lžíce smetany
Recept bažant po myslivecku připravíme takto:
Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme. Olej v pánvi zahřejeme na střední teplotu, bažanta osmahneme dohněda a s vývarem a vínem necháme péci při nízké teplotě. Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky. 2 lžíce másla zpěníme a houby 4 minuty mírně restujeme. Cibulky oloupeme a osmahnene na 2 lžících másla do zlatova. Bažanta vyndáme, upravíme a přikryjeme. Solamyl rozmícháme se smetanou a necháme s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibulku přidáme do omáčky, zahřejeme a dochutíme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po myslivecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kančí kýta po myslivecku, bažant po staročesku, dušený bažant, maďarský guláš z bažanta, bažant po jihočesku, bažant na rožni, papriky po myslivecku, kuře po myslivecku, kuřecí stehna po myslivecku, bažant na česneku



bažant po myslivecku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz