![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 mladý bažant • 100 g anglické slaniny • 250 g čerstvých hub • 150 g malých cibulek • 4 lžíce másla • 125 ml bílého vína • 125 ml vývaru • 1 lžička soli • půl lžičky pepře • 2 lžíce oleje • 1 lžička solamylu • 4 lžíce smetany Recept bažant po myslivecku připravíme takto:
Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme. Olej v pánvi zahřejeme na střední teplotu, bažanta osmahneme dohněda a s vývarem a vínem necháme péci při nízké teplotě. Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky. 2 lžíce másla zpěníme a houby 4 minuty mírně restujeme. Cibulky oloupeme a osmahnene na 2 lžících másla do zlatova. Bažanta vyndáme, upravíme a přikryjeme. Solamyl rozmícháme se smetanou a necháme s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibulku přidáme do omáčky, zahřejeme a dochutíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po myslivecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečený bažant, kančí kýta po myslivecku, bažant na rožni, bažant po staročesku, bažant na česneku, kuře po myslivecku, papriky po myslivecku, dušený bažant, kuřecí stehna po myslivecku, bažant po jihočesku bažant po myslivecku, recept, hlavní jídla |