![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 bažant • slanina • 100 g rozinek • 100 ml kysané smetany • lžíce cukru • 200 ml tmavého piva • 100 ml brandy • lžíce másla • 2 lžíce vlašských ořechů • sůl Recept bažant po staročesku připravíme takto:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme, dokud zcela nezměkne. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso po staročesku, kapr po staročesku, kuřecí plátky po staročesku, maďarský guláš z bažanta, bažant po jihočesku, bažant po myslivecku, pečený bažant, kotlety po staročesku, dušený bažant, bažant na rožni bažant po staročesku, recept, hlavní jídla |