KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bažant po staročesku

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bažant po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 bažant
   • slanina
   • 100 g rozinek
   • 100 ml kysané smetany
   • lžíce cukru
   • 200 ml tmavého piva
   • 100 ml brandy
   • lžíce másla
   • 2 lžíce vlašských ořechů
   • sůl
Recept bažant po staročesku připravíme takto:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme, dokud zcela nezměkne.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

vepřové maso po staročesku, kapr po staročesku, kuřecí plátky po staročesku, maďarský guláš z bažanta, bažant po jihočesku, bažant po myslivecku, pečený bažant, kotlety po staročesku, dušený bažant, bažant na rožni



bažant po staročesku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz