![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 bažant • slanina • 100 g rozinek • 100 ml kysané smetany • lžíce cukru • 200 ml tmavého piva • 100 ml brandy • lžíce másla • 2 lžíce vlašských ořechů • sůl Recept bažant po staročesku připravíme takto:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme, dokud zcela nezměkne. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso po staročesku, maďarský guláš z bažanta, bažant po jihočesku, kachna po staročesku, bažant na česneku, pečený bažant, kapr po staročesku, kuřecí plátky po staročesku, dančí kýta po staročesku, bažant na rožni bažant po staročesku, recept, hlavní jídla |