KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Bažant po staročesku

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bažant po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 bažant
   • slanina
   • 100 g rozinek
   • 100 ml kysané smetany
   • lžíce cukru
   • 200 ml tmavého piva
   • 100 ml brandy
   • lžíce másla
   • 2 lžíce vlašských ořechů
   • sůl
Recept bažant po staročesku připravíme takto:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme, dokud zcela nezměkne.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

bažant po myslivecku, pečené kuře po staročesku, vepřové maso po staročesku, bažant na rožni, pečený bažant, kuřecí plátky po staročesku, husa po staročesku, bažant na česneku, dušený bažant, bažant po jihočesku



bažant po staročesku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz