![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřového hřbetu • 80 g sádla • pepř • kmín • 30 g mouky • 40 g cibule Recept dušené vepřové kotlety připravíme takto:
Z vepřového hřbetu bez kůže nakrájíme kotlety, na tučnější straně je trošku nařízneme, potom je naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a zprudka je opečeme po obou stranách. Opečené kotlety vložíme do hrnce na rozpálené sádlo ve kterém jsme usmažili nadrobno nasekanou cibulku, přidáme kmín, podlijeme vařící vodou, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni udusíme kotlety do měkka. Kotlety podáváme polité vydušenou šťávou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené vepřové kotlety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové ledvinky s jablkem, dušené václavky, vepřové karé s jablky, vepřové kotlety po milánsku, vepřové maso se šípkovou omáčkou, dušené žampiony s bambusem, vepřové srdce na paprice, čínské vepřové v karamelu, selské kotlety, vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci dušené vepřové kotlety, recept, hlavní jídla |