KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové karé s jablky

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové karé s jablky potřebujeme tyto suroviny:

   • vepřová kotleta nakrájená na plátky
   • cibule
   • kyselejší jablka (1 na osobu)
   • olej
   • sůl
   • mletý pepř
   • mletý zázvor
   • hladká mouka
   • máslo
   • mletá skořice
   • 1 lžíce cukru krupice
Recept vepřové karé s jablky připravíme takto:
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Vysypeme z pánve do misky. Plátky masa jednou stranou namáčíme do mouky a na rozpáleném oleji na pánvi prudce z obou stran opečeme. Opečené maso skládáme do kastrolu pomoučenou stranou nahoru. Až máme všechno maso v kastrolu, podlijeme ho výpekem z pánve zředěným trochou vody, posypeme osmaženou cibulí a pod pokličkou dusíme doměkka. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi půl centimetru silné. Na čisté pánvi rozehřejeme kousek másla a jablka na něm opečeme, pak je poprášíme je skořicí a zázvorem a za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě. Až změknou, posypeme je cukrem a necháme chvíli zkaramelizovat. Při podávání talíř dáme vedle plátku masa hromádku jablek a podáváme s rýží.





vepřové karé s jablky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz