KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové srdce na paprice

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové srdce na paprice potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vepřového srdce
   • 150 g cibule
   • 100 g hladké mouky
   • 2 dcl mléka
   • 1 dcl smetany
   • vývar
   • olej
   • sůl
   • sladká mletá paprika
   • pálivá mletá paprika
Recept vepřové srdce na paprice připravíme takto:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, odstavíme na chvíli z ohně, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme špetku pálivé, přidáme na kostky nakrájené omyté vepřové srdce, podlijeme troškou vývaru a dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby podlijeme. Hotové srdce vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a vaříme do zhoustnutí. Pak rozředíme mlékem, necháme přejít varem, omáčku přecedíme na vepřové srdce, přidáme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.





vepřové srdce na paprice, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz