KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové srdce na paprice potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg vepřového srdce • 150 g cibule • 100 g hladké mouky • 2 dcl mléka • 1 dcl smetany • vývar • olej • sůl • sladká mletá paprika • pálivá mletá paprika Recept vepřové srdce na paprice připravíme takto:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, odstavíme na chvíli z ohně, zaprášíme sladkou paprikou, přidáme špetku pálivé, přidáme na kostky nakrájené omyté vepřové srdce, podlijeme troškou vývaru a dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby podlijeme. Hotové srdce vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a vaříme do zhoustnutí. Pak rozředíme mlékem, necháme přejít varem, omáčku přecedíme na vepřové srdce, přidáme smetanu a krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové srdce na paprice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové karé s jablky, vepřové chilli, lín na česneku a paprice, vepřové maso na ďábelský způsob, vepřové plátky se zeleninou, uzenářské vepřové maso v římském hrnci, líná bába z vepřového masa, kuře na paprice, chop-suey z vepřového masa, vepřové kapsy s houbami vepřové srdce na paprice, recept, hlavní jídla |