KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušené hovězí plátky se zeleninou potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězího masa bez kosti • 2 cibule • stroužek česneku • celý bílý pepř • 3 bobule jalovce • citrón • olej • bobkový list • kousek kůrky z chleba • hovězí vývar • sůl • 2 mrkve • 200 g celeru • zelená petrželka • rajčatový protlak • zahuštěná smetana Recept dušené hovězí plátky se zeleninou připravíme takto:
Na zeleninu jemně nasekáme cibuli a česnek,pepř a jalovec rozdrtíme v hmoždíři, přísady smícháme s citrónovou kůrou a šťávou. Touto směsí potřeme naklepané plátky masa, naskládáme je na sebe, přikryjeme a necháme v ledničce odležet nejméně 5 hodin. V pekáči rozehřejeme olej, plátky osolíme, vložíme na pekáč a na středním ohni opékáme z obou stran dohněda. Přidáme bobkový list, chlebovou kůrku,podlijeme polovinou vývaru, pekáč přikryjeme a vložíme na spodní lištu trouby, kterou zapneme na 160°C. Maso dusíme 1,5 hod. a podléváme zbylým vývarem. Cibuli a mrkev nakrájíme na silné plátky a celer na kostičky. Vše přidáme k masu a dusíme dalších 30 minut. Maso a zeleninu vyjmeme a upravíme na mísu, maso posypeme sekanou petrželkou. Na omáčku z pekáče vyjmeme chléb a bobkový list. Do šťávy přimícháme protlak, zahuštěnou smetanu a petrželku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí plátky se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krůtí guláš se zeleninou a rozmarýnem, hovězí guláš s houbami, dušené vepřové koleno, pikantní hrášek s hovězím masem, jáhly se zeleninou, nakládané srnčí plátky, guláš z hovězí oháňky, plněná hovězí pečeně, hovězí maso v zelenině, smažený hovězí řízek se sýrem dušené hovězí plátky se zeleninou, recept, hlavní jídla |