![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g zadního hovězího masa • 100 g šunky • 100 g slaniny • 100 g cibule • 30 g česneku • 60 g rostlinného tuku • 4 dcl vody • 30 g hladké mouky • sůl • pepř Recept zbojnická hovězí roláda připravíme takto:
Z masa nakrájíme větší plát, rozklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí, opepříme, poklademe plátky šunky a slaniny, zavineme a svážeme. Na tuku osmahneme cibuli, na ní pak opečeme roládu ze všech stran, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Občas obracíme a přeléváme šťávou. Hotové maso pak vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, podlijeme vodou, promícháme a povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zbojnická hovězí roláda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kůzlečí roláda, pikantní hovězí řízky, roláda z telecího masa, hovězí maso v rajské omáčce, hovězí na černém pivě, baklažánová roláda, zapečené hovězí maso s pórkem, hovězí guláš na pivě, hovězí plátky v bramborách, štrasburská roláda zbojnická hovězí roláda, recept, hlavní jídla |