KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové dušené na pivě

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové dušené na pivě potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g vykostěného vepřového plecka
   • 4 cibule
   • 0,5 l piva (nejlépe lehký světlý ležák)
   • 3 lžíce olivového oleje
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 4 lžíce másla
   • sůl
   • pepř
   • mletá paprika
   • bobkový list
   • tymián
Recept vepřové dušené na pivě připravíme takto:
Maso zbavíme blan, nakrájíme na kostky o průměru asi 5 cm, obalíme je v mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou a zprudka je osmahneme ve velkém hrnci na rozehřátém oleji a pak je vyjmeme. Na pánvi na polovině másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme ji i s tukem do hrnce, přidáme ještě bobkový list a tymián, zalijeme pivem a necháme přejít varem. Pak přidáme kostky masa, promícháme a na mírném ohni za občasného míchání dusíme asi hodinu. Nakonec vyjmeme bobkový list a zahustíme jíškou ze zbytku mouky a másla. Vepřové dušené na pivě podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky.





vepřové dušené na pivě, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz