![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 80 dkg roštěnky • 1 velká cibule • 0,5 dcl oleje • 1 lžíce hladké mouky • sůl • 1 lžička hořčice • nakládaný zelený pepř • 1 dcl červeného vína • 1 lžíce hotové světlé jíšky Recept hovězí plátky s pikantní omáčkou připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm silné. Každý plátek na okraji na několika místech nařízneme, lehce osolíme a poprášíme moukou. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme. Opečené plátky vyjmeme a ve výpeku osmahneme na proužky nakrájenou cibuli. Maso vrátíme zpět, přidáme hořčici, zelený nakládaný pepř a za občasného podlévání vodou dusíme. Pak přidáme víno, ještě krátce povaříme a přidáme lžíci hotové světlé jíšky. Dochutíme solí a podáváme s různě upravenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí plátky s pikantní omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pastýřský koláč hovězí, švédské pikantní kotlety, pikantní biftek, treska s pikantní omáčkou, dalmátské dušené hovězí maso, těstoviny s tuňákovou omáčkou, candát s jemnou petrželkovou omáčkou, hovězí na paprice, hovězí plec na červeném víně, hovězí na víně s brusinkami hovězí plátky s pikantní omáčkou, recept, hlavní jídla |