![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g telecích jater • 100 g slaniny • 100 g másla • 0,5 l mléka • 200 ml zakysané smetany • 2 lžíce hladké mouky • 200 ml masového vývaru • sůl • pepř Recept dušená telecí játra připravíme takto:
Játra odblaníme a namočíme do mléka na 1 hodinu. Pak osušíme, prošpikujeme delšími proužky slaniny a na pánvi na rozpáleném másle opečeme z obou stran. Pak osolíme, opepříme, přilijeme ohřátý masový vývar a přikryté dusíme na mírném ohni asi 30 minut (podle potřeby přilijeme ještě trochu masového vývaru). Podušená játra vyndáme, nakrájíme na plátky a uchováme v teple. V zakysané smetaně rozmícháme mouku, přidáme výpek z jater a chvíli povaříme. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená telecí játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí játra se žampiony, balkánské telecí kotlety, pikantní kuřecí játra, telecí maso se smetanovou omáčkou, vepřová játra na majoránce, dušená krůta na víně, telecí kotlety s ricottovou náplní, vepřová játra po mlynářsku, anglická vepřová játra, telecí žebírka na slanině dušená telecí játra, recept, hlavní jídla |