KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pikantní drůbeží játra v alobalu potřebujeme tyto suroviny: • 500 g drůbežích jater • olej • sůl • na marinádu: půl cibule + 2 stroužky česneku + 1 lžička mleté sladké papriky + půl lžičky kari + půl lžíce nastrouhaného zázvoru + šťáva z půlky citrónu Recept pikantní drůbeží játra v alobalu připravíme takto:
Očištěná játra opláchneme, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky, promícháme v marinádě (tu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí) tak, aby kousky jater byly obaleny a necháme odležet asi hodinu. Ze silnějšího alobalu vyrobíme menší misky (na každou porci jednu), po dně každé z nich rozetřeme polévkovou lžíci oleje a naplníme ji porcí marinovaných jater. Z misek vytvoříme "lodičky" přimáčknutím delších stran k sobě a za občasného promíchávání grilujeme asi 20 minut. Až jsou játra hotová, osolíme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní drůbeží játra v alobalu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí játra na cibulce, vepřová játra v jogurtové omáčce, staropražská játra, vepřová játra na kyselo, šumavská játra, játra po berlínsku, vepřová játra s houbami, andaluzská vepřová játra, pikantní kuřecí játra, telecí játra s cibulí pikantní drůbeží játra v alobalu, recept, hlavní jídla |