![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g drůbežích jater • olej • sůl • na marinádu: půl cibule + 2 stroužky česneku + 1 lžička mleté sladké papriky + půl lžičky kari + půl lžíce nastrouhaného zázvoru + šťáva z půlky citrónu Recept pikantní drůbeží játra v alobalu připravíme takto:
Očištěná játra opláchneme, necháme odkapat, nakrájíme na nudličky, promícháme v marinádě (tu připravíme smícháním všech potřebných ingrediencí) tak, aby kousky jater byly obaleny a necháme odležet asi hodinu. Ze silnějšího alobalu vyrobíme menší misky (na každou porci jednu), po dně každé z nich rozetřeme polévkovou lžíci oleje a naplníme ji porcí marinovaných jater. Z misek vytvoříme "lodičky" přimáčknutím delších stran k sobě a za občasného promíchávání grilujeme asi 20 minut. Až jsou játra hotová, osolíme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní drůbeží játra v alobalu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní pařížský kuřecí řízek, vepřová játra na cibulce, kuřecí játra na cibulce, pikantní kuře, vepřová játra po mlynářsku, pikantní kapr, pikantní kuřecí křidýlka, ďábelská játra, andaluzská vepřová játra, kuřecí játra na cibulce ii pikantní drůbeží játra v alobalu, recept, hlavní jídla |