KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Telecí maso s rajčaty

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí maso s rajčaty potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecího masa
   • 400 g konzervovaných loupaných rajčat
   • 100 ml bílého vína
   • 300 g těstovin
   • 2 rajčata
   • 20 g másla
   • 1 malá cibule
   • 2 lžíce cukru
   • 1 citrón
   • 1 lžíce hladké mouky
   • čerstvá bazalka
   • olej
   • sůl
   • pepř
Recept telecí maso s rajčaty připravíme takto:
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo, olej a zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dorůžova. Pak přimícháme rajčata, víno a cukr s citrónovou šťávou a dusíme pod pokličkou 10 až 15 minut, dokud maso nezměkne. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu a scedíme. Masovou směs smícháme s nakrájenými čerstvými rajčaty a nasekanou bazalkou, přidáme uvařené těstoviny, zamícháme a krátce prohřejeme.





telecí maso s rajčaty, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz