KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept telecí maso s rajčaty potřebujeme tyto suroviny: • 500 g telecího masa • 400 g konzervovaných loupaných rajčat • 100 ml bílého vína • 300 g těstovin • 2 rajčata • 20 g másla • 1 malá cibule • 2 lžíce cukru • 1 citrón • 1 lžíce hladké mouky • čerstvá bazalka • olej • sůl • pepř Recept telecí maso s rajčaty připravíme takto:
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo, olej a zlehka osmahneme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dorůžova. Pak přimícháme rajčata, víno a cukr s citrónovou šťávou a dusíme pod pokličkou 10 až 15 minut, dokud maso nezměkne. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu a scedíme. Masovou směs smícháme s nakrájenými čerstvými rajčaty a nasekanou bazalkou, přidáme uvařené těstoviny, zamícháme a krátce prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí maso s rajčaty nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: drůbeží maso v alobalu, pikantní hovězí maso, pruské masové koule, pečené brambory s rajčaty a rozmarýnem, telecí pečeně s bešamelovou omáčkou, masové kuličky v citronové omáčce, telecí srdce na slanině, telecí kýta po pražsku, telecí žebírka se sýrem a se žampióny, římský salát s rajčaty a olivami telecí maso s rajčaty, recept, hlavní jídla |