KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Japonská kachní játra

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept japonská kachní játra potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g kachních jater
   • 50 ml saké
   • 50 ml mirinu
   • 20 g řasy kombu
   • 100 g miso pasta
   • 15 g cukru
   • pepř
   • sůl
   • sladká hrubozrná hořčice
   • batáty
Recept japonská kachní játra připravíme takto:
Saké a mirin asi 3 minuty povaříme, vmícháme pasta miso a cukr, povaříme a přidáme hrubouzrnou hořčici a půl lžíce vody, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Kachní játra nakrájíme na špalíčky asi 2 cm vysoké, opepříme čerstvým pepřem, osolíme a na suché rozpálené pánvi opečeme z obou stran, aby byly uvnitř růžové. Bataty nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je na rozpáleném oleji dokřupava. Ze sladkých brambor připravíme pyré, osolíme, opepříme a propasírujeme přes sítko. Na pyré poklademe kachní játra a přelijeme omáčkou miso.





japonská kachní játra, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz