KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept japonská kachní játra potřebujeme tyto suroviny: • 300 g kachních jater • 50 ml saké • 50 ml mirinu • 20 g řasy kombu • 100 g miso pasta • 15 g cukru • pepř • sůl • sladká hrubozrná hořčice • batáty Recept japonská kachní játra připravíme takto:
Saké a mirin asi 3 minuty povaříme, vmícháme pasta miso a cukr, povaříme a přidáme hrubouzrnou hořčici a půl lžíce vody, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme asi 2 hodiny odpočinout. Kachní játra nakrájíme na špalíčky asi 2 cm vysoké, opepříme čerstvým pepřem, osolíme a na suché rozpálené pánvi opečeme z obou stran, aby byly uvnitř růžové. Bataty nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je na rozpáleném oleji dokřupava. Ze sladkých brambor připravíme pyré, osolíme, opepříme a propasírujeme přes sítko. Na pyré poklademe kachní játra a přelijeme omáčkou miso. V naší kuchařce bylo kromě receptu Japonská kachní játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: játra dušená na rajčatech, drůbeží játra na víně, vepřová játra po japonsku, játra na roštu s portským vínem, pražená telecí játra, drůbeží játra na pikantní způsob, kuřecí játra s paprikou, restovaná játra s rajčaty a pórkem, vepřová játra na kyselo, kachní prsa na černém pivě japonská kachní játra, recept, hlavní jídla |