KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč uzeninový

Kategorie: polévky, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč uzeninový potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g zelí
   • 150 g červené řepy
   • 1 mrkev
   • 100 g celeru
   • 100 ml zakysané smetany
   • 80 g vařené uzené plece
   • 60 g klobásy
   • 60 g jemných párků
   • olej
   • tymián
   • 2 bobkové listy
   • 2 lžíce protlaku
   • sůl
   • petrželová nať
Recept boršč uzeninový připravíme takto:
Zelí omyjeme, otrháme horší vnější listy, pokud je potřeba a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu očistíme a nakrájíme také na kostičky. Rozehřejeme olej, zeleninu na něm osmažíme, přimícháme rajčatový protlak, trochu vody a osolíme. Potom přidáme bobkové listy a trochu tymiánu a necháme na mírném plameni vařit. Klobásy oloupeme, nakrájíme na plátky nebo na kostičky, vařené maso nakrájíme na malé kousky a párky na nudličky. Všechny uzeniny a maso opečeme zvlášť na oleji nebo tuku. Do měkké zeleniny přidáme opečené uzeniny, krátce povaříme a podle chuti dosolíme. Polévku na talířích ozdobíme lžící smetany a posypeme nasekanou petrželovou natí.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč uzeninový nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč z čerstvého zelí, boršč polský, boršč chalupářský, boršč vesnický, boršč, boršč zeleninový, boršč litevský studený, boršč se zeleným hráškem, boršč s mletým masem, boršč se sýrem



boršč uzeninový, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz