KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč uzeninový potřebujeme tyto suroviny: • 200 g zelí • 150 g červené řepy • 1 mrkev • 100 g celeru • 100 ml zakysané smetany • 80 g vařené uzené plece • 60 g klobásy • 60 g jemných párků • olej • tymián • 2 bobkové listy • 2 lžíce protlaku • sůl • petrželová nať Recept boršč uzeninový připravíme takto:
Zelí omyjeme, otrháme horší vnější listy, pokud je potřeba a nakrájíme na malé kostičky. Zeleninu očistíme a nakrájíme také na kostičky. Rozehřejeme olej, zeleninu na něm osmažíme, přimícháme rajčatový protlak, trochu vody a osolíme. Potom přidáme bobkové listy a trochu tymiánu a necháme na mírném plameni vařit. Klobásy oloupeme, nakrájíme na plátky nebo na kostičky, vařené maso nakrájíme na malé kousky a párky na nudličky. Všechny uzeniny a maso opečeme zvlášť na oleji nebo tuku. Do měkké zeleniny přidáme opečené uzeniny, krátce povaříme a podle chuti dosolíme. Polévku na talířích ozdobíme lžící smetany a posypeme nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč uzeninový nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč z čerstvého zelí, boršč polský, boršč chalupářský, boršč vesnický, boršč, boršč zeleninový, boršč litevský studený, boršč se zeleným hráškem, boršč s mletým masem, boršč se sýrem boršč uzeninový, recept, polévky |