![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g hovězího masa • 200 g vepřového masa • 100 g párků • 300 g kořenové zeleniny • 300 g zelí (kysané nebo sterilované) • 200 g červené řepy • ocet • bobkový list • několik kuliček pepře a nového koření • šálek kysané smetany Recept boršč připravíme takto:
Hovězí maso nakrájíme na malé kousky a vložíme do dvou litrů studené vody a vaříme do poloměka. Pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu a vše dovaříme doměka. V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek. Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč chalupářský, boršč polský, boršč pravý, boršč se sýrem, boršč saratovský, boršč ii, boršč zeleninový, boršč podkarpatský, boršč z čerstvého zelí, boršč moskevský boršč, recept, polévky |