KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč litevský studený potřebujeme tyto suroviny: • brambory • sterilovaná červená řepa • kyselé okurky • vejce • kefír • smetana • svazek cibulky nebo pažitky • sůl • mletý pepř Recept boršč litevský studený připravíme takto:
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Mezitím do velké mísy nastrouháme na silnější nudličky kysané okurky, přidáme nakládanou řepu a nasekanou naťovou cibulku. Vejce uvaříme na tvrdo a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a dohromady pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy. Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč litevský studený nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč s masovými knedlíčky, boršč podkarpatský, boršč pravý, boršč rybářský, boršč letní, boršč polský, boršč s mletým masem, boršč saratovský, boršč ukrajinský, boršč houbový boršč litevský studený, recept, polévky |