KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč litevský studený

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč litevský studený potřebujeme tyto suroviny:

   • brambory
   • sterilovaná červená řepa
   • kyselé okurky
   • vejce
   • kefír
   • smetana
   • svazek cibulky nebo pažitky
   • sůl
   • mletý pepř
Recept boršč litevský studený připravíme takto:
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem. Mezitím do velké mísy nastrouháme na silnější nudličky kysané okurky, přidáme nakládanou řepu a nasekanou naťovou cibulku. Vejce uvaříme na tvrdo a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a dohromady pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy. Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč litevský studený nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč s masovými knedlíčky, boršč podkarpatský, boršč pravý, boršč rybářský, boršč letní, boršč polský, boršč s mletým masem, boršč saratovský, boršč ukrajinský, boršč houbový



boršč litevský studený, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz