KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč vesnický potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězího masa s kostí • 500 g červené řepy • celý černý pepř • 1 bobkový list • 3 lžíce másla • šťáva z 1 citrónu • 1 lžíce rajčatového protlaku • cukr • 1 mrkev • 1 petržel • 1 cibule • 300 g bílého zelí • 2 lžíce zakysané smetany • petrželová nať • sůl Recept boršč vesnický připravíme takto:
Umyté maso zalijeme 1,5 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik kuliček pepře a vaříme 1 hodinu. V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, vložíme na hranolky nakrájenou oloupanou řepu, přidáme citrónovou šťávu, cukr, sůl, rajčatový protlak a 30 minut podusíme. Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na zbytku másla, přidáme kolečka mrkve a petržele a 10 minut na mírném ohni smažíme. Maso vyndáme z vývaru, vykostíme a nakrájíme na kostky. Do vývaru vložíme zeleninu, nastrouhané zelí a 20 minut povaříme. Potom přidáme řepu a maso a vše ještě 5 minut povaříme. Nakonec polévku zahustíme smetanou a posypeme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč vesnický nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč chalupářský, boršč houbový, boršč saratovský, boršč pravý, boršč běloruský, boršč uzeninový, boršč z čerstvého zelí, boršč litevský studený, boršč se sýrem, boršč s masovými knedlíčky boršč vesnický, recept, polévky |