KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč se zeleným hráškem

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč se zeleným hráškem potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g předního hovězího masa
   • 100 g mrkve
   • 100 g celeru
   • 200 g červené řepy
   • 100 g bílého hlávkového zelí
   • 200 g brambor
   • sůl
   • 5 kuliček pepře
   • 3 kuličky nového koření
   • 2 bobkové listy
   • 50 g másla
   • 50 g hladké mouky
   • 2 lžíce rajského protlaku
   • 100 g zeleného hrášku
   • mletý pepř
   • ocet
   • cukr
Recept boršč se zeleným hráškem připravíme takto:
Hovězí maso očistíme, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Přidáme celý černý pepř, nové koření a bobkové listy. Maso na boršč vaříme, dokud není zcela měkké. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Očištěné zelí nastrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Měkké maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na kostičky, vývar přecedíme a znovu uvedeme do varu. Do vývaru dáme všechnu zeleninu a vaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku. Do polévky vmícháme rajský protlak a zahustíme ji jíškou. Boršč zvolna vaříme 15 minut, těsně před koncem vaření do něj vsypeme hrášek a vložíme pokrájené maso. Nakonec dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč se zeleným hráškem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč saratovský, boršč letní, boršč s masovými knedlíčky, boršč zeleninový, rajčatová polévka se zeleným pepřem, boršč běloruský, boršč moskevský, boršč uzeninový, falešný boršč, boršč červený žitomírský



boršč se zeleným hráškem, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz