![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g předního hovězího masa • 100 g mrkve • 100 g celeru • 200 g červené řepy • 100 g bílého hlávkového zelí • 200 g brambor • sůl • 5 kuliček pepře • 3 kuličky nového koření • 2 bobkové listy • 50 g másla • 50 g hladké mouky • 2 lžíce rajského protlaku • 100 g zeleného hrášku • mletý pepř • ocet • cukr Recept boršč se zeleným hráškem připravíme takto:
Hovězí maso očistíme, vložíme do osolené vody a přivedeme k varu. Přidáme celý černý pepř, nové koření a bobkové listy. Maso na boršč vaříme, dokud není zcela měkké. Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme nadrobno. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Očištěné zelí nastrouháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Měkké maso vyjmeme z hrnce a nakrájíme na kostičky, vývar přecedíme a znovu uvedeme do varu. Do vývaru dáme všechnu zeleninu a vaříme doměkka. Z másla a mouky připravíme jíšku. Do polévky vmícháme rajský protlak a zahustíme ji jíškou. Boršč zvolna vaříme 15 minut, těsně před koncem vaření do něj vsypeme hrášek a vložíme pokrájené maso. Nakonec dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč se zeleným hráškem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč zeleninový, boršč, boršč s mletým masem, boršč letní, boršč ii, falešný boršč, boršč se sýrem, boršč litevský studený, boršč uzeninový, rajčatová polévka se zeleným pepřem boršč se zeleným hráškem, recept, polévky |