KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč moskevský potřebujeme tyto suroviny: • 200 g předního hovězího masa • 400 g kostí • 200 g vepřové plece • 100 g párků • 100 g šunky • hladká mouka • 1 cibule • celý černý pepř • 200 g hlávkového salátu • 1 menší mrkev • 100 g másla • rajský protlak • bobkový list • 200 g červené řepy • zakysaná smetana • voda • cukr • ocet Recept boršč moskevský připravíme takto:
Kosti, maso a koření zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Červenou řepu, mrkev a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme najemno a řepu s mrkví nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme protlak a necháme osmažit. Pak do základu přidáme mrkev, řepu a zelí a společně vše podusíme. Když je maso i zelenina měkké, přecedíme vývar do zeleniny a nepatrně zahustíme máslovou zápražkou. Šunku nakrájíme na nudličky a párky osmažíme. Společně je orestujeme. Do boršče přidáme maso nakrájené na proužky, párky a šunku. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a podle potřeby ochutíme octem a cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč moskevský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč se zeleným hráškem, boršč ukrajinský, boršč uzeninový, boršč s masovými knedlíčky, boršč červený žitomírský, boršč zeleninový, boršč se sýrem, boršč letní, boršč saratovský, boršč podkarpatský boršč moskevský, recept, polévky |