KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč saratovský potřebujeme tyto suroviny: • 2 velké červené řepy • 40 dkg bílého hlávkového zelí • 4 brambory • 2 mrkve • 2 cibule • 2 petržele • 16 dkg rajčatového protlaku • 10 dkg tuku • 2 lžičky cukru • 2 lžíce 3% octa • sůl • 10 dkg smetany • zelená petrželka • 4 l masového vývaru Recept boršč saratovský připravíme takto:
Řepu omyjeme, očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zalijeme trochu vývarem, aby byla řepa lehce namočená, přidáme rajčatový protlak, ocet, tuk a dusíme řepu do změknutí. Zelí nakrájíme na nudličky, brambory na tenké plátky, které ještě rozkrájíme na malé obdélníčky (1x1,5 cm). Vložíme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme. Na pánvi připravíme zahušťovací směs. Očištěnou mrkev a petržel nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na tuku. Přidáme nastrouhanou mrkev a petržel a doosmažíme. Do hrnce s vývarem s vařeným zelím a bramborami přidáme dušenou řepu a zahušťovací směs a vše zamícháme. Vaříme ještě 5 až 10 minut, po té boršč dochutíme cukrem a solí. Boršč podáváme se smetanou a ozdobený zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč saratovský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč ii, boršč s mletým masem, boršč ruský se šťovíkem, boršč zeleninový, boršč polský, boršč moskevský, boršč chalupářský, boršč ukrajinský, falešný boršč, boršč uzeninový boršč saratovský, recept, polévky |